You are here

Πατάει γκάζι η Τoyota στην Ευρώπη

17/12/2003 10:23
Του Κωνσταντίνου Ρομποτή

Αισιόδοξες προβλέψεις για τις επιδόσεις της στην Ευρώπη, τόσο κατά το τρέχον έτος όσο και κατά το επόμενο, έδωσε στη δημοσιότητα, χθες, η Τoyota. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι, φέτος, οι πωλήσεις της στη Γηραιά Ήπειρο θα αυξηθούν κατά 10% και θα διαμορφωθούν στα 830.000 οχήματα.

Η Τoyota έχει διευρύνει το μερίδιο της στην πίτα της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, σε 4,8% το Νοέμβριο, έναντι 4,4% ένα χρόνο νωρίτερα.

Για το 2004, ο πρόεδρος της Τoyota Μotor Μarketing Εurope, Ταντάσι Ανασίμα, προβλέπει ότι η εταιρεία θα αυξήσει σε 850.000 οχήματα τις πωλήσεις της στην Ευρώπη, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για τα μοντέλα Υaris και Αvensis.

Μάλιστα, με τη σημαντική αύξηση των πωλήσεών της στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και τις θετικές επιδόσεις της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η ιαπωνική εταιρεία θέτει τις βάσεις ώστε να «κλέψει» από τη Ford τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της παγκόσμιας αγοράς. Παράλληλα, οι επιδόσεις της σε ΗΠΑ και Γηραιά Ήπειρο δίνουν και μεγάλη ώθηση στα αποτελέσματα της Τoyota. Τα κέρδη της, για το 2003, αναμένεται να ανέλθουν εκ νέου σε επίπεδα ρεκόρ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Εξαιτίας της έντονης ζήτησης για τα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη, η Τoyota έχει καταστήσει βασική προτεραιότητα της στρατηγικής της την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην περιοχή.

Νέα μονάδα >>Καθώς η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει, την επόμενη επταετία, τις πωλήσεις της στην ευρωπαϊκή αγορά περίπου κατά 40%, σε 1,2 εκατομμύριο οχήματα, εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει και νέο εργοστάσιο στην Ευρώπη, μετά από αυτό στη Βαλενσιέν, στη Γαλλία, και αυτό στο Μπέρναστον στη Βρετανία.

Το 40% των αυτοκινήτων που πωλεί η Τoyota στην ευρωπαϊκή αγορά εισάγεται και στόχος της εταιρείας είναι να παράγεται στην Ευρώπη το σύνολο των βασικών μοντέλων που διαθέτει στην περιοχή.