You are here

Πετρέλαιο και εταιρικές ανακοινώσεις ωθούν την Ευρώπη

15/11/2004 11:31
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ωθούμενες από την πτώση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά δύο μηνών, ενώ θετικά επιδρούν και οι εταιρικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι τίτλοι εταιριών των κλάδων ειδών πολυτελείας και ταξιδιωτικών γραφείων, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για την κερδοφορία των Bulgari και Amadeus Global Travel Distribution.

Επιπρόσθετα, αύξηση της τάξης του 6,4% (διαμορφώθηκαν σε 5,13 δισ. ευρώ), σημείωσαν το β' τρίμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, Air France-KLM Group, καθώς είχε περισσότερα έσοδα από τους επιβάτες που μετέφερε.

Σε επίπεδα ρεκόρ, αναρριχήθηκαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης βιομηχανίας χάλυβα στον κόσμο, Arcelor, τα οποία ανήλθαν σε 629 εκατ. ευρώ, έναντι 101 εκατ. ευρώ που ήταν πέρσι. Οι πωλήσεις της εταιρίας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 22%, φθάνοντας στα 7,15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Την πώληση του τμήματος ύδρευσής της, Saur, ενδέχεται να πουλήσει η υπ' αριθμόν τρία σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία στον κόσμο, Bouygues SA, στην εταιρεία PAI Partners αντί του ποσού του 1,04 δισ. ευρώ.