You are here

Πιέσεις στην Ευρώπη

12/10/2004 11:00
Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της διατήρησης των τιμών πετρελαίου σε επίπεδα – ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αμερικανικού αργού σκαρφάλωσε σήμερα μέχρι τα 53,75 δολάρια το βαρέλι, για να υποχωρήσει ελαφρώς στη συνέχεια στα 53,56.

Πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών προβλέψεων της Philips για τις πωλήσεις του δ΄ τριμήνου. Να σημειωθεί, ότι η εταιρία εμφάνισε το γ' τρίμηνο τα μεγαλύτερα κέρδη από το 2000 (1,17 δισ. ευρώ, έναντι 124 εκατ. ευρώ πέρσι).

Στην επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της, για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο του έτους, προχώρησε η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Hannover Re, εξ αιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τους τέσσερις τυφώνες στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την αύξηση των απαιτήσεων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 16 μηνών σημείωσε τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία, καθώς μειώθηκε κατά 1,9%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρή άνοδο κατά 0,1%.

Σήμερα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα γ' τριμήνου οι Intel, Yahoo!, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθεί ο δείκτης του γερμανικού ινστιτούτου ZEW, ο οποίος καταγράφει την εμπιστοσύνη των αναλυτών και των επενδυτών στην υπ΄ αριθμόν ένα οικονομία της Ευρωζώνης.