You are here

Πιέσεις στην Ευρώπη

08/10/2004 13:09
Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή υποχώρηση της Wall Street και τη διατήρηση των τιμών πετρελαίου σε επίπεδα – ρεκόρ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού βρίσκεται στα 52,4 δολάρια το βαρέλι μειωμένη κατά 0,51% έναντι του χθεσινού κλεισίματος. Χθες, η τιμή του αργού έφθασε τα 53 δολάρια το βαρέλι.

Αρνητικά για την επενδυτική ψυχολογία επιδρούν και οι βομβιστικές επιθέσεις στα παραθεριστικά θέρετρα της Αιγύπτου και στην πρεσβεία της Ινδονησίας στο Παρίσι.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Royal Philips, κατόπιν της υποχώρησης που σημείωσε το ADR της εταιρίας στη Νέα Υόρκη. Αντίθετα σε θετικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της Marks & Spencer, καθώς η εταιρία Cater Allen προχώρησε στην αγορά ποσοστού 5,2% του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, κάμψη για δεύτερο διαδοχικό μήνα παρουσίασε τον Αύγουστο το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, καθώς διαμορφώθηκε στα 11,1 δισ. ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2003, έναντι 13,6 δισ. ευρώ – βάσει της αναθεωρημένης μέτρησης – τον Ιούλιο.