You are here

Πολωνία: Επιστροφή σε τηλεργασία για δημοσίους υπαλλήλους

19/01/2022 15:49

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Πολωνία θα επανέλθουν σε καθεστώς τηλεργασίας, ενώ οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να πράξουν το ίδιο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια ακόμη έκρηξη του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού για τα οποία ευθύνεται η παραλλαγή Όμικρον και τα οποία σύντομα πιθανόν να φθάσουν τα 50.000, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας.

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα, για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο, περισσότερα από 30.000 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, εντείνοντας τον διάλογο για το αν απαιτούνται αυστηρότεροι περιορισμοί στη δημόσια ζωή. "Αν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις την ερχόμενη εβδομάδα ο αριθμός των μολύνσεων μπορεί να ξεπεράσει το επίπεδο των 50.000 κρουσμάτων ημερησίως", είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Άνταμ Νιτζιέλσκι.

Ο Υπουργός έκανε έκκληση στους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δημοσίου ζητώντας από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι όποτε αυτό γίνεται. Η Πολωνία έχει επί του παρόντος σχετικά χαλαρούς περιορισμούς για την πανδημία σε σχέση με πολλές άλλες χώρες και μόνο περίπου το 56% των Πολωνών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού, πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, για παράδειγμα, χώροι όπως τα εστιατόρια και τα μπαρ επιτρέπεται να παραχωρούν έως το 30% της χωρητικότητάς τους σε ανεμβολίαστους.