You are here

Το πρόγραμμά του για την ηγεσία κόμματος και χώρας παρουσίασε ο Μπόρις Τζόνσον

12/06/2019 15:19

Την πρόθεσή του να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες, επανέλαβε ο Μπόρις Τζόνσον, εγκαινιάζοντας επισήμως σήμερα την εκστρατεία του για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της χώρας.

«Μετά από τρία χρόνια και δύο χαμένες προθεσμίες, πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου. (...) Καθυστέρηση σημαίνει ήττα. Καθυστέρηση σημαίνει Κόρμπιν. Αναβάλλουμε και πεθάναμε. Με κάθε εβδομάδα και μήνα που περνάει φοβάμαι ότι θα αποξενώσουμε περαιτέρω όχι μόνο τους φύσει υποστηρικτές μας, αλλά οποιονδήποτε πιστεύει ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να υλοποιούν τις υποσχέσεις τους», είπε ο κ. Τζόνσον.

Τόνισε ότι δεν στοχεύει προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά σημείωσε πως με την κατάλληλη προετοιμασία η χώρα δεν πρέπει να φοβάται το ‘no deal’, το οποίο πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι ως πιθανότητα.

Ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι ο ίδιος είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να συσπειρώσει τους Συντηρητικούς έναντι τόσο του Νάιτζελ Φάρατζ όσο και του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών προηγείται των εννέα ανθυποψήφιών του για την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία ως προς τις δημόσιες δεσμεύσεις στήριξης από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Θεωρείται επίσης ο δημοφηλέστερος υποψήφιος μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, που θα κληθούν να επιλέξουν τον νέο ηγέτη μεταξύ των τελικών δύο υποψηφίων. 

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Telegraph δείχνει ότι με τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία οι Συντηρητικοί θα λάμβαναν 37% των ψήφων στις γενικές εκλογές, έναντι ποσοστού 25% που θα λάμβανε ο επόμενος δημοφιλέστερος υποψήφιος.

ΚΥΠΕ