You are here

Προς deal €16,3 δισ. στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους

16/05/2017 09:18
Η ιταλική Atlantia διερευνά την πιθανότητα να καταθέσει πρόταση εξαγοράς για την ανταγωνίστριά της από την Ισπανία Abertis, σε ένα deal που θα δημιουργούσε έναν κολοσσό στην ευρωπαϊκή αγορά διαχείρισης αυτοκινητόδρομων με χρηματιστηριακή αξία 35 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πρόταση εξαγοράς, ύψους 16,3 δισ. ευρώ, θα περιλαμβάνει την προσφορά ρευστού και μετρητών. Η Atlantia, το 30% της οποίας ελέγχεται από την οικογένεια Benetton, ανέφερε σε ανακοίνωση πως έχει εκφράσει στην Abertis προκαταρκτικό ενδιαφέρον για την αξιολόγηση «κοινών έργων», προσθέτοντας πως δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δέσμευση και δεν έχει καταθέσει σχέδιο στο διοικητικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση το 2006, αλλά η συμφωνία κατέρρευσε μετά από αντιδράσεις της ιταλικής κυβέρνησης. Η Atlantia επιδιώκει τώρα το deal για να περιορίσει την εξάρτησή της από την ιταλική αγορά. Η Abertis, από την πλευρά της, αναζητά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς ορισμένες από τις συμβάσεις της για εκμετάλλευση αυτοκινητόδρομων στην Ισπανία λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.