You are here

Ψυχραιμία και περισσότερο χρόνο θα ζητήσει η Μέι

12/02/2019 13:21

Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να της δώσουν λίγο χρόνο ακόμα για να κερδίσει τις αλλαγές που επιδιώκει από την ΕΕ στη συμφωνία του Brexit, θα ζητήσει από τους Βρετανούς βουλευτές η Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα προβεί σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι, κατά την οποία αναμένεται να πει ότι οι συνομιλίες του Brexit βρίσκονται σε «κρίσιμο στάδιο».

Θα εκφράσει επίσης την πεποίθησή της ότι μια τροποποιημένη συμφωνία είναι δυνατόν να επιτευχθεί.

«Παίρνοντας τις αλλαγές που χρειαζόμαστε στο backstop, προστατεύοντας και ενισχύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύοντας το ρόλο του κοινοβουλίου στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία την οποία αυτή η Βουλή μπορεί να στηρίξει», θα πει η κα Μέι.

Η αρμόδια για τις κυβερνητικές εργασίες στη Βουλή των Κοινοτήτων Άντρια Λέντσομ δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η πρωθυπουργός χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτεί με την ΕΕ. Πρόσθεσε ότι η τελική «ουσιώδης» ψηφοφορία στο κοινοβούλιο επί της τροποποιημένης συμφωνίας θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό. Απέφυγε ωστόσο να αποκλείσει την πιθανότητα αυτή η ψηφοφορία να γίνει λίγες ημέρες πριν από την 29η Μαρτίου, την ημέρα του Brexit.

Εν τω μεταξύ, το βρετανικό Υπουργείο Brexit ανακοίνωσε ότι μετά από τη χθεσινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες ο υπουργός Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο διαπραγματευτής της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για να βρεθεί μία οδός προόδου.

Σήμερα ο κ. Μπάρκλεϊ και ο ντε φάκτο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντέιβιντ Λίντινγκτον θα έχουν επαφές με ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο.

ΚΥΠΕ