You are here

Πτώχευση για τη Γουίγκαν, απολύσεις σε Harrods, John Lewis, Arcadia

01/07/2020 18:36

Υπό καθεστώς λογιστικής διαχείρισης τέθηκε ο αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Γουίγκαν.

Η διοίκηση της ομάδας, που είναι 14η στη βαθμολογία της Championship, της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, δήλωσε ότι η πανδημία είχε «σημαντικό αντίκτυπο» στα οικονομικά του συλλόγου.

Οι διαχειριστές απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση προς ενδιαφερόμενους αγοραστές, ώστε να αποφύγει ο σύλλογος τη διάλυση μετά από 88 χρόνια ύπαρξης.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες του πολυτελούς πολυκαταστήματος Harrods του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι θα περικόψουν έως και 680 θέσεις εργασίας από τις συνολικά 4.800.

Ομοίως, η διοίκηση των δημοφιλών πολυκαταστημάτων John Lewis ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι καταστήματα ανά τη Βρετανία θα πρέπει να κλείσουν και θέσεις εργασίας να χαθούν για να μπορέσει ο όμιλος να επιβιώσει.

Επίσης, ο όμιλος Arcadia που έχει υπό την ιδιοκτησία του πολύ γνωστές αλυσίδες ρούχων και λιανικής, όπως τα καταστήματα Topshop, προανήγγειλε περίπου 500 απολύσεις.

Επιπλέον, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της αλυσίδας πώλησης φρέσκων σάντουιτς Upper Crust προειδοποίησε ότι μπορεί να χαθούν έως και 5.000 θέσεις εργασίας.

Οι σημερινές ανακοινώσεις ακολουθούν τις χθεσινές περί σχεδόν 1.900 απολύσεων στην EasyJet, 15.000 απολύσεων στην Airbus εκ των οποίων οι 1.700 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 600 απολύσεων στην εταιρεία πουκαμίσων TM Lewis, που θα κλείσει και τα 66 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό το μεσημέρι ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ ρώτησε τον Μπόρις Τζόνσον πόσες απώλειες θέσεων εργασίας αναμένει ως αποτέλεσμα του οικονομικού αντίκτυπου του κορωνοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει προστατεύσει περίπου 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας καλύπτοντας μισθούς και ζημιές ιδιωτικών υπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων, αντιστοίχως.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις από τον Υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ με μέτρα για την τόνωση της οικονομίας και της αγοράς.