You are here

Ράλι ανόδου στην Ευρώπη

07/11/2003 12:56
Σημαντική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή άνοδο της Wall Street και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ανόδου ο τεχνολογικός κλάδος, οι τηλεπικοινωνίες, κυρίως στη Γαλλία και οι μετοχές της Bayer στη Γερμανία και της Ahold στην Ολλανδία.

Το ενδεχόμενο διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της του τομέα των χημικών και μονάδων κατασκευής πλαστικών, αναμένεται να συζητηθεί στο σημερινό Δ.Σ. της δεύτερης σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανίας της Γερμανίας, Bayer AG, κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας εταιρίας, με πωλήσεις υψηλότερες των 5,7 δισ. δολαρίων ετησίως,

Η Deutsche Boerse είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής στον DAX, καθώς ανακοίνωσε προ φόρων και τόκων κέρδη 109,1 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο και πωλήσεις 362,9 εκατ. ευρώ, κατά το ήμισυ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην Ολλανδία, η Ahold ενισχύεται σημαντικά μετά την ανακοίνωση καθαρών κερδών 60 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο και φυσικά την πρόθεση πώλησης μετοχών ύψους 2,5 - 3 δισ. ευρώ σε παλαιούς μετόχους με discount 22%.

Αποτελέσματα ανακοίνωσε και η πετρελαϊκή Total. Tα κέρδη της το γ' τρίμηνο αυξήθηκαν 7%, στο 1,71 δισ. ευρώ και η εταιρία επαναβεβαίωσε το στόχο για ανάπτυξη της ετήσιας παραγωγής το 2003 κατά 5%.