You are here

Σασόλι: Η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από ένα σύνολο εθνικών κυβερνήσεων

27/03/2020 15:03

"Αναμένω μια ισχυρότερη ανάληψη ευθύνης από τους εθνικούς ηγέτες. Έχουμε τώρα δύο εβδομάδες να δουλέψουμε για να βρούμε νέες απαντήσεις, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ελπίζουμε ότι οι επιφυλάξεις κάποιων θα είχαν αρθεί", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι, σχετικά με το αποτέλεσμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει, "τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τους πολίτες μας, την υγεία μας και τη δημοκρατία μας, κανείς δεν μπορεί να βγει μόνος από αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης".

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αντικρούσουμε την κοντόφθαλμη και εγωιστικότητα ορισμένων κυβερνήσεων. Η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από εθνικές κυβερνήσεις. Οι χώρες πρέπει να μπορούν να δαπανήσουν ό, τι χρειάζονται να δαπανήσουν. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ένα κοινό εργαλείο για να εγγυηθούμε το χρέος", σημειώνει.

"Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν γρήγορα ότι η Ευρώπη που θα προκύψει από αυτή την κρίση δεν θα είναι η ίδια με αυτή που μπήκε. Αυτό εξακολουθεί να υποτιμάται. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ το έχουν καταλάβει και οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να το αντιληφθούν".

ΚΥΠΕ