You are here

Σασσόλι: Καμία επιστροφή από το επίπεδο φιλοδοξίας, όπως εκφράζεται στη δέσμη μέτρων Κομισιόν

03/06/2020 10:54

 

Την άποψη πως "δεν υπάρχει καμία επιστροφή από το επίπεδο φιλοδοξίας που εκφράζεται στη δέσμη μέτρων της Κομισιόν", σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 (δηλαδή τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ) και το ταμείο ανάκαμψης "Next Generation EU", εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασσόλι, μετά τη συζήτηση στην ομάδα επαφής του ΕΚ για τον προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΕΚ, δήλωσε ότι "πραγματοποίησα μια πολύ καρποφόρα συζήτηση με την ομάδα επαφής του ΕΚ, για το ΠΔΠ όπου ξεκινήσαμε να αξιολογούμε την αναθεωρημένη πρόταση της Κομισιόν για τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ και το σχέδιο ανάκαμψης".

"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρετίζει τις προτάσεις της Κομισιόν και είναι έτοιμο να εργαστεί για να τις βελτιώσει τις επόμενες εβδομάδες. Είναι σαφές για εμάς ότι δεν υπάρχει καμία επιστροφή από το επίπεδο φιλοδοξίας που εκφράζεται στη δέσμη μέτρων της Κομισιόν", διευκρινίζει ο Πρόεδρος.

"Αυτό που θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες θα έχει αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων για τις επόμενες δεκαετίες", αναφέρει και προσθέτει ότι το ΕΚ θα θέσει προτεραιότητες "ώστε η υποστήριξη να κατευθύνεται εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο και να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο για τους Ευρωπαίους πολίτες".

"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αφήσουμε βάρος στις επόμενες γενιές. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε μια νέα Ευρώπη, πιο ισότιμη, πιο πράσινη και έτοιμη για το μέλλον. Για να εκπληρώσουμε αυτές τις φιλοδοξίες, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα μέσα", σημειώνει.

Δηλώνει δε ότι "πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να μεταρρυθμίσουμε τα έσοδα του προϋπολογισμού της ΕΕ" και συμφωνεί με την εισαγωγή νέων ιδίων πόρων ως προϋπόθεση για μια συμφωνία για το ΠΔΠ, ζητώντας  περισσότερη σαφήνεια από την Κομισιόν σε αυτό το θέμα.