You are here

Σε 54.852 υπολογίζεται πλέον ο αριθμός των νεκρών λόγω κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

30/06/2020 12:56

Ο υπολογισμός, από το πρακτορείο Reuters, έχει ως βάση τα νεότερα εβδομαδιαία στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) για τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού στην Αγγλία και την Ουαλία, όπως καταγράφονται στις πιστοποιητικές πράξεις θανάτου ακόμα και αν δεν είχε πραγματοποιηθεί διαγνωστικό τεστ.

Συγκεκριμένα το ONS ανέφερε ότι έως και τις 19 Ιουνίου στην Αγγλία και Ουαλία είχαν σημειωθεί 49.535 θάνατοι από κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 14.652 είχαν σημειωθεί σε οίκους ευγηρίας.

To Reuters προσθέτει στον απολογισμό αυτό τα στοιχεία από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και τους μεταγενέστερους θανάτους σε Αγγλία και Ουαλία.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό που ανακοίνωσε χθες το βρετανικό Υπουργείο Υγείας ήταν 43.575, δηλαδή περίπου κατά 11.000 χαμηλότερος από τον στατιστικό υπολογισμό.

Η απόκλιση οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση προσμετρά ως θανάτους από κορωνοϊό μόνο εκείνους των επιβεβαιωμένων φορέων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 65.517 θάνατοι από όλα τα αίτια περισσότεροι από το μέσο όρο θανάτων για την αντίστοιχη περίοδο την προηγούμενη πενταετία.

Κατά τους περισσότερους ειδικούς και σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, αυτοί οι λεγόμενοι «πλεονάζοντες» θάνατοι είναι η ασφαλέστερη μέθοδος σύγκρισης του αντικτύπου της πανδημίας ανά χώρα.

Παρόλα αυτά, την εβδομάδα έως και τις 19 Ιουνίου ο αριθμός των «πλεοναζόντων» θανάτων στην Αγγλία και στην Ουαλία ήταν αρνητικός για πρώτη φορά εδώ και 14 εβδομάδες. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 65 θάνατοι λιγότεροι σε σχέση με το μέσο όρο θανάτων για τη συγκεκριμένη εβδομάδα την προηγούμενη πενταετία.

ΚΥΠΕ