You are here

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει η Ευρώπη

10/03/2004 11:47
Πτωτικά συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων, όπως επισημαίνουν οι οικονομικοί αναλυτές.

Η Deutsche Telekom κατέγραψε ζημιές για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα τρίμηνα, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 364 εκατ. ευρώ, έναντι 77 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει η εταιρία πριν από ένα χρόνο.

Αναλυτές του Bloomberg News εκτιμούσαν ότι οι ζημίες της εταιρίας θα διαμορφώνοντας σε 93 εκατ. ευρώ.

Επίσης, μείωση της τάξης του 94% σημείωσαν τα κέρδη της Credit Agricole εξ αιτίας του κόστους 19,9 δισ. δολαρίων, αποτέλεσμα της εξαγοράς της Credit Lyonnais SA, πέρυσι.

Να σημειωθεί, ότι συνολικά 3.200 θέσεις εργασίας σχεδιάζουν να περικόψουν η Volkswagen, η Thomas Cook και η Degussa στη Γερμανία, καθώς επικρατεί έντονη ανησυχία ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι τόσο χαμηλή που αναγκαστικά θα μειωθεί η απασχόληση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η STMicroelectronics υποχωρεί μετά την σύσταση της ABN Amro προς τους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στην μετοχή της εταιρίας, καθώς υποστηρίζουν ότι ο αυξανόμενος ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε μείωση κερδών.

Εξάλλου, ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Alstom έπειτα από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε νωρίς το πρωί και οι οποίες άγγιξαν το 18%. Η υπ' αριθμόν δύο - παγκοσμίως - κατασκευάστρια εταιρεία σιδηροδρομικών συρμών προειδοποίησε ότι αναμένει να αναλάβει φέτος δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους 650 εκατ. ευρώ ενώ η προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για δαπάνες 500 εκατ. ευρώ.