You are here

Σε Αυστρία και Γερμανία παρουσιάζει το νέο μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ, ο Χρ. Στυλιανίδης

17/01/2018 14:14

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ταξιδεύει σήμερα στη Βιέννη για να συναντηθεί με την Karoline Edtstadler, Υφυπουργό, και τον Peter Goldgruber, Γενικό Γραμματέα του Αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών, και με εκπροσώπους του Αυστριακού Εθνικού και Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για να συζητήσει με τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών, Thomas de Maizière.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με τους Υπουργούς Εσωτερικών των γερμανικών ομόσπονδων κρατών της Έσσης και του Βρανδεμβούργου, τον Peter Beuth και τον Karl-Heinz Schröter, αντίστοιχα.

Οι συναντήσεις αποτελούν μέρος μιας σειράς συζητήσεων με τα κράτη μέλη σχετικά με τo νέο σχέδιο της Κομισιόν για την ενίσχυση της διαχείρισης των καταστροφών της ΕΕ μέσω της νέου μηχανισμού rescEU. Η πρόταση δημιουργεί ένα αποθεματικό σε επίπεδο ΕΕ το οποίο θα χρησιμοποιείται όταν οι εθνικές ικανότητες είναι συγκλονισμένες, χωρίς να αντικαθιστούν τις ικανότητες των κρατών μελών.