You are here

Σε διορισμούς Συμβούλου για την αναμόρφωση του ΠΟΕ προχώρησε το Κολέγιο των Επιτρόπων

23/05/2019 06:43

Το Κολέγιο των Επιτρόπων αποφάσισε χθες να διορίσει τον Jean-Luc Demarty, σημερινό γενικό διευθυντή της εμπορικής υπηρεσίας, ο οποίος κανονικά θα αποχωρούσε από την Κομισιόν στα τέλη του τρέχοντος μηνός, ως σύμβουλο (Hors Classe) στη Γενική Γραμματεία, υπεύθυνο για τον πολυμέρεια και τη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ, από την 1η Ιουνίου.

Υπό την ιδιότητα αυτή, θα συνεχίσει να συμβουλεύει και να υποστηρίζει τον Πρόεδρο Jean-Claude Juncker και τον Γενικό Γραμματέα σχετικά με την εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ, της 25 Ιουλίου 2018.

Επιπλέον, η Κομισιόν αποφάσισε να διορίσει την κ. Clara de la Torre στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Κλιματικής Δράσης της DG CLIMA και της κ. Sandra Kramer στη θέση του Διευθυντή "Σχέσεις ΕΕ-ΑΕ, Δυτική και Ανατολική Αφρική" στο τμήμα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της DG DEVCO.

Η κ. Clara de la Torre, Ισπανίδα υπήκοος, προσχώρησε στην Κομισιόν από τον ιδιωτικό τομέα το 1987 και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας της στον τομέα της πολιτικής έρευνας και καινοτομίας. Έγινε για πρώτη φορά αρχηγός μονάδας το 1999 και κατείχε θέσεις διευθυντή από το 2008. Είναι επί του παρόντος διευθύντρια  "Μεταφορών" στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (GD RTD) .

Η κ. Kramer, υπήκοος Oλλανδίας, προσχώρησε στην Κομισιόν το 1995 και πέρασε τα πρώτα δέκα χρόνια της σταδιοδρομίας της στην εξωτερική πολιτική, μεταξύ άλλων στις αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ινδονησία και την Ινδία. Έγινε αρχικά διευθυντής της μονάδας το 2007. Αυτή τη στιγμή είναι Διευθύντρια "Συντονισμού και διοίκησης" στο καμπινέ του Προέδρου Jean-Claude Juncker, υπεύθυνο για τις πολιτικές της Κομισιόν στον τομέα του προϋπολογισμού και των ανθρώπινων πόρων, συμπεριλαμβανομένου του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ.

Με τους σημερινούς διορισμούς, η Κομισιόν κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της 40% γυναικείας εκπροσώπησης στη διοίκηση της έως τον Νοέμβριο του 2019. Οι γυναίκες σήμερα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 39% όλων των διευθυντικών στελεχών.

ΚΥΠΕ