You are here

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι ευρωαγορές

10/10/2003 12:44
Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αγνούν τα απογοητευτικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις της General Electric, προχωρώντας σε τοποθετήσεις στους κλάδους ενέργειας, λιανικού εμπορίου και τραπεζών.

Να σημειωθεί, ότι οι συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξελίσονται εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων γ' τριμήνου και των οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ - στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, δείκτης τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή οικονομία, η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία σημείωσε απρόσμενη πτώση τον Αύγουστο, ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,2% το Σεπτέμβριο από 1,9% τον Αύγουστο.

Ράλι καταγράφει η μετοχή της HVB, μετά τις προβλέψεις της γερμανικής τράπεζας ότι τα κέρδη του β΄ εξαμήνου θα συνεχίσουν την πολύ καλή πορεία πρώτου τριμήνου.

Επίσης, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Amersham μετά την απόφαση εξαγοράς της βρετανικής εταιρίας από τη General Electric έναντι 9,5 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά εξακολουθεί εξακολουθεί να καταγράφει και η μετοχή του γαλλικού ομίλου λιανικής Carrefour ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι στο τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 4,6%.

Ανοδικά κινείται η Lufthansa, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων απόλυσης 2.000 εργαζομένων.