You are here

Σε θετικό πρόσημο συνεχίζουν οι ευρωαγορές

15/09/2003 13:09
Σε θετικό κλίμα συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με πρωταγωνιστή τον κλάδο υψηλής τεχνολογίας και τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες.

Αξιόλογη άνοδο εξακολουθεί να σημειώνει η μετοχή της ολλανδικής Philips, η οποία την περασμένη Παρασκευή δήλωσε ότι διαπιστώνει ευνοϊκές εξελίξεις στις πωλήσεις της στην αμερικανική αγορά.

Τόσο η Morgan Stanley όσο και η JP Morgan αναθεώρησαν προς τα πάνω την τιμή-στόχο της ολλανδικής μετοχής.

Να σημειωθεί επίσης η απόκτηση του πλήρους ελέγχου της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην Κεντρική Ευρώπη, PTC, από τη Deutsche Telekom, καθώς εξαγόρασε το 51% που δεν κατείχε μέχρι σήμερα, έναντι 1,1 δισ. ευρώ.

Κινητικότητα εμφανίζουν και μετοχές μεγάλων σουηδικών εταιριών όπως της Ericsson, μετά το ”όχι” των Σουηδών στο δημοψήφισμα του ευρώ.

Σημαντική άνοδο σημειώνει και η μετοχή της KLM, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο ολλανδικός αερομεταφορέας βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία συνεργασίας με τη γαλλική Air France, η τιμή της οποίας καταγράφει μικρή πτώση.

Ανοδικά κινείται τέλος η μετοχή της Manchester United, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe δισεκατομμυριούχοι επενδυτές από Ρωσία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για τον έλεγχο της βρετανικής ομάδας.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Manchester διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες.