You are here

Σε υποβάθμιση οι προοπτικές της βρετανικής οικονομίας

25/01/2023 10:19

Σε υποβάθμιση των προοπτικών της βρετανικής οικονομίας θα προχωρήσει το επίσημο Γραφείο, αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό της Βρετανίας, λέγοντας στην Κυβέρνηση ότι υπερεκτίμησε τις προοπτικές για την μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη, όπως μεταδίδει την Τετάρτη η εφημερίδα «Times».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η υποβάθμιση της ανάπτυξης θα εξαλείψει το απόθεμα ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων λιρών (11,34 δισεκατομμύρια δολάρια) της Κυβέρνησης και θα περιορίσει το περιθώριο ελιγμών του Υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ καθώς καταρτίζει τον εαρινό προϋπολογισμό που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Το Γραφείο αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό (OBR) είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο ότι αναμένει η οικονομία να συρρικνωθεί κατά 1,4% φέτος πριν επιστρέψει σε ανάπτυξη 1,3% το 2024, 2,6% το 2025 και 2,7% το 2026.

Οι «Times» αναφέρουν ότι το OBR σκοπεύει να μειώσει τις προβλέψεις του μεταξύ 0,2% και 0,5%, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η οικονομία της Βρετανίας δεν έχει ακόμη επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, λόγω του πληθωρισμού πέραν του 10% και της δύσκολης αγοράς εργασίας.

Κανείς στο Υπουργείο Οικονομικών ή στο OBR δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει.

ΚΥΠΕ