You are here

Σημαντικές απώλειες στην Ευρώπη

11/03/2004 12:25
Σημαντικές απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη νέα πτώση των τιμών των μετοχών στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από την ανακοίνωση για διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος στις ΗΠΑ και τις εκρήξεις στο Μετρό της Μαδρίτης.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Goldman Sachs αναθεώρησε κατά 17% προς τα κάτω την προηγούμενη πρόβλεψή της σε ό,τι αφορά στα κέρδη ανά μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen για την τρέχουσα χρήση. Η υπ’ αριθμόν ένα αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας.

Πιέσεις επίσης δέχονται η τρίτη σε μέγεθος ασφαλιστική της Ευρώπης, Aegon, η μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο Nokia και η Νο2 στον κόσμο εταιρίας υδάτων, Suez.

Στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι εν λόγω πωλήσεις αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,6% έναντι πτώσης 0,3% τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, οι οποίες εκτιμάται ότι στην εβδομάδα μέχρι τις 3 Μαρτίου διαμορφώθηκαν στις 343.000 από 345.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.