You are here

Σ.Μισέλ: Πεπεισμένος ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδο για το ΠΔΠ 2021- 2027

20/02/2020 17:42

Πεπεισμένος ότι τις επόμενες ώρες και μέρες μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος σε σχέση με τον επόμενο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

"Πρώτα απ` όλα θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου μετά από την τραγική αυτή επίθεση στη Γερμανία", δήλωσε συγκεκριμένα ο Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη Σύνοδο.  "Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη Σύνοδο μας για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό. Τις τελευταίες εβδομάδες δουλέψαμε πολύ σκληρά με τους ηγέτες και είμαι ευγνώμων στους ηγέτες για τη σκληρή δουλεία που κάναμε μαζί. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα, υπάρχουν πολλές ανησυχίες, και είναι όλες εύλογες, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να έχουμε πρόοδο τις επόμενες ώρες ή τις επόμενες μέρες, είμαι πεπεισμένος ότι όλα είναι στο τραπέζι για να τα αποφασίσουμε", σημείωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η επίσημη έναρξη της Συνόδου ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00 τοπική ώρα, 16:00 ώρα Κύπρου, αλλά τελικώς αναμένεται να καθυστερήσει, καθώς συνεχίζεται η διπλωματική προετοιμασία και οι επαφές μεταξύ των ηγετών.