You are here

Σολτς: Σταθερό το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

24/03/2023 18:52

Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι «σταθερό», δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά την πτώση των μετοχών της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank.

«Απέδωσε καρπούς το ότι είχαμε αυστηρούς κανόνες και κανονισμούς τα τελευταία χρόνια, το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σολτς μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου, ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Παρασκευή μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ότι είναι πολύ απίθανο η Ευρωζώνη να υποστεί μια νέα τραπεζική κρίση.

Ο κ. Ρούτε είπε ότι ο τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης είναι πολύ ισχυρότερος από ό,τι πριν από μια δεκαετία, καθώς διαθέτει κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας, περνά από τα τεστ αντοχής, ενώ η οικονομία είναι επίσης ισχυρότερη.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ απίθανο (αυτό) αν δείτε πώς έχουμε οργανώσει τα πράγματα στην Ευρώπη», είπε, απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει επανάληψη της οικονομικής κρίσης.

«Ήταν μια αντίδραση σε αυτό που συνέβη και αυτό είναι διαφορετικό από αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία», σημείωσε.