You are here

S&P: Αμετάβλητη με σταθερή προοπτική η Βοσνία - Ερζεγοβίνη

28/03/2013 11:01
Αμετάβλητη στο “Β/Β” με σταθερή προοπτική παρέμεινε η πιστοληπτική ικανότητα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωσή του, την οποία δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων "Hina".

Στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι ο οίκος προβλέπει ότι η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που επετεύχθη τον Σεπτέμβριο του 2012, θα οδηγήσει σε ένα επίπεδο σχετικής πολιτικής σταθερότητας.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, το ΔΝΤ ενέκρινε δάνειο ύψους περίπου 405,3 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της περιόδου 2012-2014. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης που “εισάγεται” στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, από τις εξελίξεις των γειτονικών χωρών που επηρεάζουν την οικονομική της πορεία.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, οι συνθήκες αποπληρωμής του δανείου του ΔΝΤ θα στηρίξουν τα “εύθραυστα” δημόσια οικονομικά μεγέθη και θα βοηθήσουν τις δύο οντότητες (Σερβική Δημοκρατία και Κροατομοσουλμανική Ομοσπονδία) να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.