You are here

Στα 22.964 τα νέα κρούσματα Covid-19 στην Γερμανία

21/11/2020 11:36

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 22.964 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 902.528, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Από χθες ως σήμερα Σάββατο το πρωί, 254 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της Covid-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 13.884 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.
 
Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 6.426 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 719 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της Covid-19.
 
Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 100.823 νεκρούς επί συνόλου 1.025.969 μολύνσεων.
 
Ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των καταγεγραμμένων κρουσμάτων.
 
Σε αντίθεση με Γερμανία και Μεξικό, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν μόλις 16 νέα κρούσματα κορωνοϊού στις 20 Νοεμβρίου, έναντι 17 την προηγούμενη ημέρα, με τα 7 από αυτά να είναι εγχώριας μετάδοσης και 9 από το εξωτερικό, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.
 
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας σημειώνει στην καθημερινή ενημέρωσή της για τον απολογισμό της πανδημίας της COVID-19 ότι τα 5 από τα κρούσματα τοπικής μετάδοσης καταγράφηκαν στην Τιαντζίν και τα 2 στην Σανγκάη.
 
Η Τιαντζίν, η οποία συνορεύει με το Πεκίνο, θα ξεκινήσει σήμερα ένα τριήμερο συνολικό πρόγραμμα διεξαγωγής τεστ καλύπτοντας σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους της. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες Παρασκευή ότι επιβλήθηκε lockdown σε μια κοινότητα στην Τιαντζίν και ότι περίπου 1.900 άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα, σύμφωνα με την Κινεζική Ημερησία.
 
Προληπτικά μέτρα ελήφθησαν επίσης στην περιοχή Πουντόνγκ της Σανγκάης, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις αξιωματούχων της πόλης.
 
Οι δύο προσβληθέντες από τον νέο κορωνοϊό στην Σανγκάη είναι ένας επιθεωρητής ασφάλειας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πουντόνγκ και η σύζυγός του. Ωστόσο ο αξιωματούχος της περιοχής Λι Γκουοχούα δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι στιγμής ότι αυτοί συνδέονται με τοπική μετάδοση που είχε καταγραφεί προηγουμένως και αφορά άλλον εργαζόμενο αεροδρομίου.
 
Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων, τους οποίους οι κινεζικές υγειονομικές αρχές δεν περιλαμβάνουν στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανήλθε σε 18 στις 20 Νοεμβρίου από 14 την προηγούμενη ημέρα.
 
Μέχρι σήμερα στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 86.414 κρούσματα νέου κορωνοϊού και 4.634 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.