You are here

Στα υψηλότερα επίπεδα έτους o FTSE 100 στο Λονδίνο

17/09/2003 14:11
Στα υψηλότερα επίπεδα του έτους έχει αναρριχηθεί ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Λονδίνο, στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος ευφορίας που επικρατεί στις ευρωαγορές, μετά τη σημαντική χθεσινή ενίσχυση της Wall Street.

Αξιόλογη άνοδο σημειώνει η μετοχή του βρετανικού ομίλου λιανικής Kingfisher μετά την είδηση ότι τα κέρδη του στο πρώτο εξάμηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ανάλογα κέρδη - για τον ίδιο λόγο - καταγράφει και ο τίτλος της μεταλλευτικής εταιρίας Xstrata.

Σημειώνεται, ότι στην Ευρωζώνη, στις 13: 00 ώρα Ελλάδος, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Όπως εκτιμούν αναλυτές, τον Αύγουστο ο τιμάριθμος θα αυξηθεί κατά 0,2% μετά από πτώση 0,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση, εκτιμάται ότι ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί στο 2,1% από 1,9%, εντός του στόχου δηλαδή της ΕΚΤ, που ”επιθυμεί” πληθωρισμό κοντά στο 2%.

Στις ΗΠΑ, στις 15:30, στο φως της δημοσιότητας θα έρθουν τα στοιχεία για τις νέο - ανεγειρόμενες κατοικίες, οι οποίες τον Αύγουστο εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν οριακά από το υψηλότερο επίπεδο των 17 τελευταίων ετών που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο.