You are here

Σταθερά ενισχυμένο το ευρώ

23/09/2003 14:23
Ενισχυμένο εξακολουθεί να εμφανίζεται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δυο ημέρες μετά τη συνάντηση της G7 και την έκκλησή της για περισσότερη ελαστικότητα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Το ευρώ εκτινάχθηκε πάνω από το 1,15 δολ. για πρώτη φορά εδώ κι αρκετές εβδομάδες πριν υποχωρήσει και πάλι λίγο κάτω από το όριο αυτό.

Αν και οι κεφαλαιαγορές αντανακλούν την ανησυχία του επενδυτικού κοινού για την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης του ευρώ, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ενώ και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης τηρούνται χαμηλοί τόνοι.

Οι τοποθετήσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα έδειχναν μια έντονη ανησυχία στους κόλπους της για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η διολίσθηση του δολαρίου στους ευρωπαϊκούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πάντως, με το ευρώ να έχει αλώσει και πάλι τα 1,15 δολάρια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν συντρέχει λόγος παρέμβασης για να ανακοπεί η πτωτική πορεία του αμερικανικού νομίσματος.

Στις 13:55 ώρα Ελλάδος η ισοτιμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος με το αμερικανικό είχε διαμορφωθεί στα 1,1480 δολ. ανά ευρώ.