You are here

Στη διεθνή έκθεση εισαγωγών Σανγκάης προσβλέπουν οι ιταλικές επιχειρήσεις για ανάκαμψη οικονομίας

29/10/2020 09:25

Οι εταιρικές φίρμες πίσω από το εμπορικό σήμα "Made in Italy" υποφέρουν για μήνες από χαμηλούς ρυθμούς παραγωγής, εξαιτίας της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, αλλά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ την περίοδο αυτή, κοιτούν όλο και περισσότερο προς τη Σανγκάη, ως έναν ουσιαστικό εμπορικό προορισμό, για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης τους.

Η διεθνής έκθεση εισαγωγών (The China International Import Expo -CIIE) που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, αποτελεί ένα ορόσημο στο ημερολόγιο των εξαγωγέων, διεθνώς. Ωστόσο, φέτος, έχει ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα.

Η αναφερόμενη έκθεση, είναι από τις λιγοστές διεθνείς εκθεσιακές διοργανώσεις, που δεν αναγκάστηκαν να μειώσουν τη διάρκεια τους ή να μετακινηθούν χρονικά στο ημερολόγιο, επιλέγοντας μία νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους.

"Χάθηκε πολύς χρόνος (στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας) και αυτό ταρακούνησε τις διεθνείς αγορές εισαγωγών και εξαγωγών με δραματικό τρόπο" δήλωσε ο Νίκολα Γκουερίνι διευθυντής του Ινστιτούτου Μόδας του Μιλάνου στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.