You are here

Στη Βαρκελώνη o Eπίτροπος Στυλιανίδης

11/02/2019 13:54

Στη Βαρκελώνη μεταβαίνει σήμερα, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου αναμένεται να ανοίξει την τρίτη συνάντηση των Γενικών Διευθυντών Πολιτικής Προστασίας των κρατών μελών της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, "η στενότερη συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας με τους μεσογειακούς εταίρους είναι σημαντική για την αποτελεσματικότερη πρόληψη, προετοιμασία και αντιμετώπιση καταστροφών". Με την ευκαιρία αυτή, ο Επίτροπος συναντά τον Πρέσβη Nasser Kamel, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο, και επισκέπτεται το Ευρωπαϊκό Δασικό Ινστιτούτο.

Σημειώνεται ότι υπό το φως του αυξανόμενου αριθμού φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές των δασών, η ΕΕ θέσπισε πρόσφατα "rescEU" για την αναβάθμιση του υπάρχοντος μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης, επενδύοντας στην ανάπτυξη μιας ισχυρότερης συλλογικής αντίδρασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις δραστηριότητες πρόληψης, προκειμένου να προστατεύσει καλύτερα τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

ΚΥΠΕ