You are here

Στο 1,5 εκ. τα κρούσματα στην Ιταλία, αύξηση στην Πολωνία

04/08/2020 14:23

Έρευνα ανεβάζει τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία στο 1,5 εκ, στην Πολωνία σημειώθηκε νέο ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων, αύξηση και στο Τόκιο και Χονγκ, είναι τα τελευταία νέα.

Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα έρευνας επί των πολιτών που ανέπτυξαν αντισώματα στον covid -19, η οποία συντονίστηκε από το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, Ιταλοί επιστήμονες θεωρούν ότι στην πραγματικότητα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα έως τώρα είναι 1,5 εκατ. Έξι φορές περισσότερα, δηλαδή, απ` όσα είχαν διαγνωσθεί έως τώρα.

Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία αποκαλύπτει ότι το 2,5% του στατιστικού δείγματος ανέπτυξε αντισώματα στον ιό. Εκτός από τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας της Ρώμης, καθοριστική ήταν και η συμμετοχή στην επιδημιολογική αυτή έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής και του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συγκέντρωσε τον αναγκαίο δείγμα εθελοντών.

Οι κάτοικοι της Λομβαρδίας αποτελούν το 51% των Ιταλών που προέκυψαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ μόλις το 0,3% των Σικελών μολύνθηκε από την ασθένεια. "Μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε τη δυσκολότερη φάση της επιδημίας, αλλά δεν μπήκαμε ακόμη σε απάνεμο λιμάνι. Χρειάζεται προσοχή", τόνισε ο Ιταλός Υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, σχολιάζοντας την έρευνα .

H Πολωνία κατέγραψε σήμερα 680 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, νέο ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το Σάββατο όταν η χώρα κατέγραψε 658 νέα κρούσματα του ιού. Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 48.149, ενώ ο αριθμός των θανάτων από covid-19 σε 1.738.

Ο ιός φαίνεται ότι εξαπλώνεται στους χώρους του κοινοβουλίου. Τρεις γερουσιαστές έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί θετικοί στον ιό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα περισσότερων διαγνωστικών τεστ. Οι συνεδριάσεις της Κάτω και της Άνω Βουλής αναβλήθηκαν.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον μέτρων για τους γάμους, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα.

Το Τόκιο επιβεβαίωσε σήμερα 309 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Κόικε.

Παράλληλα, το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε σήμερα 80 νέα κρούσματα του ιού, από τα οποία τα 75 μεταδόθηκαν στην κοινότητα, καθώς οι αρχές δίνουν αγώνα για να περιορίσουν ένα τρίτο κύμα της επιδημίας με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται ραγδαία τον τελευταίο μήνα.

Από το τέλος Ιανουαρίου το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει πάνω από 3.600 κρούσματα και 40 θανάτους από covid-19.

ΚΥΠΕ