You are here

Στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων η Ευρώπη

24/10/2003 13:24
Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Φρανγκφούρτης, ενώ μικρά κέρδη σημειώνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τη νέα χθεσινή υποχώρηση του Νasdaq και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Microsoft μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, που δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Κινητικότητα εμφανίζει η Munich Re, μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να αντλήσει 4 δισ. ευρώ από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, πολύ περισσότερα δηλαδή από ότι είχε αρχικώς προγραμματίσει. Η δημόσια προσφορά θα γίνει στα 78ευρώ/μετοχή και θα διαρκέσει από τις 28 Οκτωβρίου ως τις 10 Νοεμβρίου.

Ώθηση στον τραπεζικό κλάδο κυρίως στη Βρετανία έδωσε η ανακοίνωση της Lloyds της 5ης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας για την πώληση της μονάδας της στη Ν. Ζηλανδία έναντι του ποσού των 3,8 δισ. λιρών. Πρέπει να επισημάνουμε ότι μέσα στο 2003 η Lloyds έχει πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο στη Γερμανία, οι τιμές εισαγωγής μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 2,6% σε ετήσια βάση ενώ στη Βρετανία τα πρώτα στοιχεία για το ΑΕΠ του γ΄ τριμήνου έδειξαν άνοδο κατά 0,6% κυρίως χάρη στον τομέα των υπηρεσιών.