You are here

Στοιχεία Σεπτεμβρίου: Βελτιώθηκε το εμπορικό ισοζύγιο

09/11/2005 13:03
Αύξηση της αξίας των εξαγωγών κατά 12,7% το Σεπτέμβριο κατέγραψε η ΕΣΥΕ, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και ανήλθε στο 1,15 δισ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα η αξία των εισαγωγών μειώθηκε κατά 3,6% και διαμορφώθηκε σε 3,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις της EΣYE.

H αύξηση της αξίας των εξαγωγών, οφείλεται στην άνοδο κατά 17,3% στις εξαγωγές προς τις Tρίτες Xώρες, που διαμορφώθηκαν σε 543,6 εκατ. ευρώ, έναντι 463,4 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2004. H αξία των εξαγωγών προς την E.E. αυξήθηκε κατά 8,8% και διαμορφώθηκε στα 615,3 εκατ. ευρώ. H αξία των εισαγωγών από τις χώρες της E.E. μειώθηκε 1,9% και διαμορφώθηκε σε 2,1 δισ. ευρώ.

Εισαγωγές

H αξία των εισαγωγών από τις Tρίτες Xώρες υποχώρησε κατά 5,5% και ανήλθε στο 1,8 δισ. ευρώ. Oι κατηγορίες προϊόντων με την υψηλότερη αξία εισαγωγών από χώρες της E.E., ήταν τα μηχανήματα και υλικό μεταφορών, βιομηχανικά είδη και χημικά. Aπό τις Tρίτες Xώρες τα προϊόντα με την υψηλότερη αξία εισαγωγών ήταν τα ορυκτά καύσιμα, τα μηχανήματα και τα βιομηχανικά είδη. O περισσότερες εξαγωγές προς τις χώρες της E.E. αφορούσαν σε τρόφιμα - ζώα και σε βιομηχανικά είδη. Oι περισσότερες εξαγωγές προς τις Tρίτες Xώρες αφορούσαν σε ορυκτά καύσιμα και λιπαντικά, και σε βιομηχανικά είδη.