You are here

Συμφωνία ενίσχυσης εμπορικών δεσμών Ην. Βασιλείου -Τουρκίας

14/09/2018 07:40

Μνημόνιο συνεργασίας που αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων υπέγραψαν Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία, στο πλαίσιο των εργασιών της 6ης Κοινής Οικονομικής και Εμπορικής Επιτροπής που έλαβαν χώρα την Τετάρτη στο Λονδίνο.
 
Αμφότερες οι χώρες έχουν δηλώσει την πρόθεση ενίσχυσης της συνεργασίας τους ενόψει και μετά από το Brexit. Τη θέση αυτή επιβεβαίωσαν από βρετανικής πλευράς ο Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ και από τουρκικής πλευράς η Υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτσάν.
 
Η κα Πεκτσάν αναφέρθηκε σε συνεργασία στους τομείς των υπηρεσιών, των αγροτικών προϊόντων και του ηλεκτρονικού εμπορίου, μεταξύ άλλων, προαναγγέλλοντας τη χορήγηση κινήτρων για βρετανικές επενδύσεις σε τεχνολογικά προγράμματα στην Τουρκία.
 
Ο κ. Φοξ, από την πλευρά του, επισήμανε την πρόθεση διεύρυνσης των τομέων εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε ότι ήδη πάνω από 200 τουρκικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» το στόχο αύξησης του όγκου του διμερούς εμπορίου στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέσα στα επόμενα χρόνια.
 
Η υπουργός εγκαινίασε, εξάλλου, το Τουρκικό Κέντρο Εμπορίου που θα λειτουργεί στη βρετανική πρωτεύουσα.

ΚΥΠΕ