You are here

Συμφωνία για νέα κυβέρνηση συνασπισμού επιθυμεί σύντομα ο Πρόεδρος της Ιταλίας

22/08/2019 12:04

Ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα επιθυμεί όπως τα πολιτικά κόμματα φτάσουν σε συμφωνία για το σχηματισμό νέας Κυβέρνησης συνασπισμού τις επόμενες ημέρες αν θέλουν να αποφύγουν τη διενέργεια εκλογών, δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του, την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Ιταλός Πρόεδρος έχει αρχίσει διαβουλεύσεις για την εξεύρεση νέου κυβερνητικού σχήματος μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης και την παραίτηση του Πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Την Πέμπτη ο Ματαρέλα συναντάται με εκπροσώπους από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το αντικαθεστωτικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να σχηματίσουν ένα νέο κυβερνητικό συνασπισμό.
 
Ο Πρόεδρος επιθυμεί να δει ξεκάθαρες ενδείξεις μιας ενδεχόμενης συμφωνίας την Πέμπτη και να είναι μάρτυρας σημαντικών εξελίξεων ως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, είπε η πηγή.

Οι χρηματαγορές έχουν κινηθεί σε καλά επίπεδα υποδηλώντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει ένας συνασπισμός των δύο κομμάτων και θα αποφευχθούν οι εκλογές.

Ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι αν ο Ματέο Σαλβίνι χρησιμοποιήσει νέες εκλογές για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης της οποίας θα ηγείται το κίνημά του της Λέγκας του Βορρά, θα αυξήσει υπερβολικά τις δαπάνες και θα θέσει το καταχρεωμένο κράτος σε μια πορεία σύγκρουσης με την ΕΕ.

ΚΥΠΕ