You are here

Συνάντηση Γιούνκερ-Τζόνσον την Δευτέρα

13/09/2019 17:04

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών για το Brexit μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού από τον κ. Τζόνσον στα τέλη Ιουλίου.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν περιέγραψε τη συνάντηση ως «γεύμα εργασίας».

Η ανακοίνωση της συνάντησης έρχεται εν μέσω έντονης παραφιλολογίας για θετικότερες προοπτικές για μια συμφωνία στο Brexit, με παραχωρήσεις από το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP.

Πάντως στελέχη του DUP απέρριψαν σχετικά δημοσιεύματα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι δεν αναμένεται κάποια λύση τη Δευτέρα και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ σημείωσε την Παρασκευή ότι υπάρχει ακόμα «πολύ ευρύ» κενό μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ρόδεραμ για θέματα εσωτερικής πολιτικής ο Μπόρις Τζόνσον διακόπηκε από μέλος του ακροατηρίου, ο οποίος τον κάλεσε να επιστρέψει στο κοινοβούλιο και να βρει λύση στο Brexit. 

Ο συγκεκριμένος άνδρας, που απομακρύνθηκε στη συνέχεια από την ασφάλεια, αναφερόταν στην απόφαση του πρωθυπουργού για αναστολή των εργασιών του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες.