You are here

Τ-Οnline: Μείωση συνδρομητών

10/03/2004 12:32
Κάτω από τις προσδοκίες της συγκλίνουσας εκτίμησης των αναλυτών ήταν η ανάπτυξη των εσόδων και του αριθμού των συνδρομητών της Τ-Οnline Ιnternational το 4ο τρίμηνο του 2003.

Το αποτέλεσμα ήταν χθες στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, η τιμή της μετοχή της να πιεστεί σημαντικά, καταγράφοντας απώλειες κοντά στο 5,5%.

Την περσινή χρονιά η τιμή της μετοχής της σχεδόν διπλασιάστηκε.

Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ στην Ευρώπη με 13,1 εκατομμύρια συνδρομητές (κυρίως στη βασική αγορά της Γερμανίας), είδε -στο τελευταίο τρίμηνο του 2003- το ρυθμό αύξησης των πελατών της να «φρενάρει» στο 10%.

Τα συνολικά έσοδα της επιχείρησης διαμορφώθηκαν στα 504,2 εκατ. ευρώ.

Όπως σχολιάζουν αναλυτές, η γερμανική εταιρεία που ελέγχεται από την Deutsche Τelekom, φάνηκε ότι «βρίσκει τα όριά της», μετά την εντυπωσιακή ανάπτυξη που παρουσίασε την προηγούμενη διετία.

Τα τμήματα που διαθέτει σε Γαλλία και Ισπανία παραμένουν ζημιογόνα και κανείς δεν ξέρει εάν θα τα κρατήσει.

Για ολόκληρο το 2003, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) ανήλθαν στα 320,7 εκατ. ευρώ, με ετήσιες πωλήσεις 1,85 δισ. ευρώ.

Στο 4ο τρίμηνο, το ΕΒΙΤDΑ αυξήθηκε κατά 57% στα 83,2 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ξεπεράσει τη συγκλίνουσα εκτίμηση των αναλυτών που έκανε λόγο για 94 εκατ. ευρώ.