You are here

Τάσεις ανάκαμψης στην Ευρώπη

12/08/2004 11:41
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 8 μηνών που ''κατρακύλησαν'' χθες, μετά την ανάκαμψη της τελευταίας στιγμής που σημειώθηκε χθες στη Wall, αλλά και την ανακοίνωση θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom, μετά την πρόβλεψη για διπλασιασμό κερδών στη χρήση του 2004 (1,66 δισ. ευρώ, από 256 εκατ. ευρώ πέρσι).

Κέρδη το α' 6μηνο, έναντι ζημίας πριν από ένα έτος, εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Lufthansa (39 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 392 εκατ. ευρώ πέρσι).

Αύξηση της τάξης του 70%, σημείωσαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος βιομηχανίας παραγωγής φορτηγών της Ευρώπης, MAN. Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 73 εκατ. ευρώ έναντι 43 εκατ. ευρώ πέρσι.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, αύξηση της τάξης του 0,5% σημείωσε το γερμανικό ΑΕΠ στο β' 3μηνο του τρέχοντος έτους έναντι αύξησης 0,4% στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου.