You are here

Ταυτοποιήθηκαν οι 39 Βιετναμέζοι που πέθαναν στο φορτηγό του Έσεξ

08/11/2019 07:27

Στην επίσημη ταυτοποίηση και των 39 θυμάτων που βρέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ της νοτιοανατολικής Αγγλίας προ εβδομάδων προχώρησε η τοπική αστυνομία.

Όλα τα θύματα ήταν βιετναμέζικης υπηκοότητας. Οι οικογένειές τους στην ασιατική χώρα έχουν ενημερωθεί.

Ο αρμόδιος αξιωματικός της αστυνομικής διεύθυνσης του Έσεξ, Τιμ Σμιθ είπε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία των ερευνών, το οποίο επιτρέπει τη συνεργασία με την αστυνομία του Βιετνάμ ώστε να παρασχεθεί στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.

Η αστυνομία στο Βιετνάμ έχει συλλάβει οκτώ άτομα για την υπόθεση, τα οποία πιστεύεται ότι είναι μέλη σπείρας που στέλνει λαθραία Βιετναμέζους στη Βρετανία.

Μέχρι στιγμής η βρετανική αστυνομία έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος δύο υπόπτων για την τραγωδία, του 25χρονου Βορειοϊρλανδού οδηγού του φορτηγού Μο Ρόμπινσον και του 23χρονου επίσης Βορειοϊρλανδού Έιμον Χάρισον, οποίος μετέφερε το κοντέινερ-ψυγείο στο βελγικό λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, από όπου αυτό μεταφέρθηκε στη Βρετανία.

Ο Χάρισον καλείται στο Δουβλίνο για χωριστό αδίκημα, αλλά έχει δρομολογηθεί η έκδοσης του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αστυνομία έχει καλέσει επίσης τους Βορειοϊρλανδούς αδερφούς Ρόμαν και Κρίστοφερ Χιουζ να παραδοθούν, καθώς πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΚΥΠΕ