You are here

Τέλος τα τεστ COVID για εμβολιασμένους ταξιδιώτες προς Αγγλία

24/01/2022 20:52

Παύει να ισχύει από τα ξημερώματα της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου η υποχρέωση για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από το εξωτερικό να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού.

Η βρετανική Kυβέρνηση ορίζει αυτή τη στιγμή ότι οι διπλά εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν προπαραγγείλει ένα rapid τεστ αντιγόνου πριν από το ταξίδι τους και να το κάνουν έως το τέλος της δεύτερης ημέρας μετά από την ημέρα της άφιξης επί αγγλικού εδάφους.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν έχουν υποχρέωση απομόνωσης μέχρι να επιστρέψει το αποτέλεσμα του τεστ, ούτε χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την πτήση προς την Αγγλία.

Όπως είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοινώνοντας τις αλλαγές, το μόνο που θα πρέπει να κάνουν από τις 11 Φεβρουαρίου οι πλήρως εμβολιασμένοι θα είναι πλέον να συμπληρώνουν τη φόρμα εντοπισμού επιβάτη πριν από το ταξίδι τους.

Ο κ. Σαπς ανακοίνωσε επίσης ότι από την ίδια μέρα θα καταργηθεί η υποχρέωση όσων ταξιδιωτών δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι να μπαίνουν σε απομόνωση όταν φτάνουν στην Αγγλία και να υποβάλλονται σε δεύτερο διαγνωστικό τεστ την όγδοη  ημέρα από την άφιξη.

Θα συνεχίσει, ωστόσο, να ισχύει για τους ανεμβολίαστους η υποχρέωση διαγνωστικού τεστ πριν από την αναχώρηση προς Αγγλία και μοριακού τεστ τύπου LcR τη δεύτερη ημέρα από την άφιξη.