You are here

Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

29/10/2003 11:52
Ανοδικά κινούνται oι μεγάλες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του φθηνού χρήματος «για σημαντικό χρονικό διάστημα», ενώ ενθαρρυντικές ήταν οι ανακοινώσεις εταιρικής κερδοφορίας από επιχειρήσεις όπως ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος HVB.

Κέρδη 6,8% σημείωνε η τιμή της υπ' αριθμόν τρία γερμανικής τράπεζας HVB Group, καθώς ο όμιλος επέστρεψε στην κερδοφορία στο τρίτο τρίμηνο φέτος μετά από τέσσερα συνεχόμενα ζημιογόνα τρίμηνα. Ανοδικά κινείται και η μετοχή της France Telecom η οποία ανακοίνωσε μεν μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των πωλήσεών της στο τρίτο τρίμηνο - κατά 2,7% - αλλά οι πωλήσεις του βραχίονά της στην κινητή τηλεφωνία, της Orange, σημείωσαν αύξηση 4,9%.

Ομοίως, σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η μετοχή της Unilever, καθώς ο βρετανο-ολλανδικός όμιλος καταναλωτικών αγαθών γνωστοποίησε αύξηση 11% των κερδών του στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2003.

Άνοδο 1,8% κατέγραφε, τέλος, η British American Tobacco μετά την σύσταση της Deutsche Bank AG στους επενδυτές να αυξήσουν τις θέσεις τους στη μετοχή της βρετανικής καπνοβιομηχανίας.