You are here

Τη βαθιά του θλίψη για την τραγωδία στη Γένοβα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν

14/08/2018 17:16

Τη βαθιά του θλίψη για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα που κόστισε πολλές ανθρώπινες ζωές, εξέφρασε με γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

"Εκ μέρους της Κομισιόν, εκφράζω τη βαθύτατη συμπάθεια και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που σκοτώθηκαν και στον ιταλικό λαό" σημειώνει.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ ευχήθηκε "δύναμη και θάρρος σε όλους εκείνους που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης". Τη θλίψη του δήλωσε και ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ σοκαρισμένος δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούττε, και άλλα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η κατάρρευση οδογέφυρας σήμερα στη Γένοβα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους και ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Ιταλός Υφυπουργός Μεταφορών Εντοάρντο Ρίξι.

"Δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι μια τόσο σημαντική γέφυρα ... δεν κατασκευάσθηκε με τρόπο που να αποτρέπει μια κατάρρευση τέτοιου είδους", δήλωσε ο Ρίξι στο SkyNews24, μιλώντας από τη Γένοβα.