You are here

Τηλεφωνική συνομιλία Μπορέλ - Μπλίνκεν

29/01/2021 06:39

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ συνομίλησε την Πέμπτη με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο κ. Μπορέλ συνεχάρη τον Υπουργό Εξωτερικών για τον διορισμό του και τόνισε ότι αναμένει να συνεργαστεί στενά μαζί του τα επόμενα χρόνια. Οι δύο συζήτησαν τη σημασία της ανανέωσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού οι πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος και ο Υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ενίσχυση της πολυμερούς προσέγγισης και του παγκόσμιου συστήματος που βασίζεται σε κανόνες, μια προσπάθεια που διευκολύνεται από την ευπρόσδεκτη επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συμφωνία του Παρισιού και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συζήτησαν επίσης ορισμένες προτεραιότητες και προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος προσκάλεσε τον κ. Μπλίνκεν να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων το συντομότερο δυνατό.

ΚΥΠΕ