You are here

Τις προοπτικές ανάπτυξης της για το 2020 υποβάθμισε η Γερμανία

18/10/2019 07:51

Τις προοπτικές ανάπτυξής της για το 2020 υποβάθμισε την Πέμπτη η Γερμανία, τονίζοντας ότι αναμένει πως οι εμπορικές συγκρούσεις, το Brexit και άλλες πηγές αβεβαιότητας στο εξωτερικό θα συνεχίσουν να βαρύνουν την γερμανική οικονομία η οποία στηρίζεται στην εγχώρια δυναμική.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί κατά 1,0% το 2020, σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο σε προηγούμενη εκτίμηση του ανέμενε ανάπτυξη της τάξης του 1,5% για το επόμενο έτος.
 
Παρόλα αυτά, «ακόμη και αν οι προοπτικές είναι προς το παρόν μειωμένες, δεν υπάρχει απειλή για μια οικονομική κρίση», αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier.

Οι "βιομηχανίες με προσανατολισμό στις εξαγωγές" υποφέρουν, αλλά η "εγχώρια ανάπτυξη παραμένει άθικτη" με "αύξηση της απασχόλησης και των εισοδημάτων", πρόσθεσε.
 
Για ολόκληρο το έτος 2019, οι κυβερνητικοί οικονομολόγοι παρέμειναν στην πρόβλεψή τους για ανάπτυξη 0,5%.

Αυτό το ποσοστό είναι μηδαμινό μπροστά στην ανάπτυξη 1,4% που επιτεύχθηκε το 2018 ή 2,2% το προηγούμενο έτος.
 
Πιστεύεται πως η Γερμανία ήδη βρίσκεται σε τεχνική ύφεση η οποία ορίζεται με δύο διαδοχικά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης.
 
Η οικονομική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,1% τον Απρίλιο-Ιούνιο, ενώ τα στοιχεία του Ιουλίου-Σεπτεμβρίου που θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα αναμένεται από την Bundesbank (Κεντρική τράπεζα της Γερμανίας) να δείξουν άλλη μια συρρίκνωση της οικονομικής παραγωγής.

ΚΥΠΕ