You are here

Τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής προσκάλεσε στο Λονδίνο ο Μπόρις Τζόνσον

19/09/2019 07:02

Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι προσκάλεσε στο Λονδίνο ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά από πρωτοβουλία του κ. Τζόνσον, την πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών, ο Βρετανός Πρωθυπουργός προσκάλεσε τον κ. Σασόλι στο Λονδίνο και «τόνισε την σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην διαδικασία του Brexit».

Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να εξευρεθεί μια θετική συμφωνία για την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Σασόλι, προστίθεται, απάντησε ότι αυτή είναι και η επιθυμία των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Το τηλεφώνημα έγινε κατόπιν της έγκρισης από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χθες ψηφίσματος το οποίο επαναβεβαιώνει την υποστήριξη του κοινοβουλίου για μια συντεταγμένη έξοδο του ΗΒ.

«Ο Πρόεδρος Σασόλι τόνισε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ότι οι προτεραιότητες του κοινοβουλίου συνεχίζουν να είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών και η προστασία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρειο Ιρλανδία», αναφέρεται.

Επανέλαβε επίσης ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από το ΗΒ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε είναι απαραίτητα μια ενδελεχής συζήτηση και κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι έτοιμοι να συζητήσουν την οποιαδήποτε γραπτή πρόταση της Βρετανικής κυβέρνησης για να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο, καταλήγει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΚΥΠΕ