You are here

Τζόνσον: «Μεγάλη ημέρα» το άνοιγμα των σχολείων

08/03/2021 19:38

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους μαθητές να καλύψουν το χαμένο έδαφος στα μαθήματά τους λόγω του lockdown, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη και συναισθηματικά φορτισμένη» τη σημερινή ημέρα, κατά την οποία τα σχολεία στην Αγγλία άνοιξαν μετά από περισσότερο από δύο μήνες.

Προειδοποίησε ότι το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να αυξήσει τα κρούσματα του κορωνοϊού και τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι επιστήμονες θα παρακολουθούν τα δεδομένα. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, είπε, θα μπορούσε να υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή των επόμενων βημάτων για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αναγνώρισε πάντως την πρόοδο στον περιορισμό των κρουσμάτων και των θανάτων, στην οποία συμβάλλουν πλέον και οι εμβολιασμοί.

Τη Δευτέρα το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 4.712 κρούσματα και 65 θανάτους από τον ιό. Ως προς τα κρούσματα πρόκειται για το χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αριθμός των θυμάτων είναι ο μικρότερος σε ένα 24ωρο από τις 12 Οκτωβρίου.

Τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει 124.566 επιβεβαιωμένοι φορείς του κορωνοϊού.

Την πρώτη δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού έχουν κάνει 22.377.255 πολίτες και τη δεύτερη δόση 1.142.643.

Η εικόνα στα νοσοκομεία είναι η καλύτερη από τις 25 Οκτωβρίου, με 10.898 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.