You are here

Τζόνσον: Να διδαχθούμε από τα μαθήματα πανδημίας

11/06/2021 18:28

Ο οικοδεσπότης της συνόδου του G7 Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στους υπόλοιπους ηγέτες κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης στην Κορνουάλη ότι η συνάντησή τους «έπρεπε να γίνει» ώστε να διασφαλιστεί πως «θα διδαχθούμε τα μαθήματα από την πανδημία».

Είπε ότι οι ηγέτες πρέπει να φροντίσουν να μην ξαναγίνουν τα λάθη των τελευταίων 18 μηνών ή τα λάθη στην άνιση ανάκαμψη από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Δήλωσε αισιόδοξος για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη και τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η απειλή εδραιωμένων ανισοτήτων λόγω της πανδημίας.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι καθώς ανακάμπτουμε ανεβάζουμε στο ίδιο επίπεδο όλη την κοινωνία και ανοικοδομούμε καλύτερα», είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε σε κοινό όραμα για έναν «πιο καθαρό, πιο πράσινο κόσμο, μια λύση στα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής» και στη δυνατότητα δημιουργίας πολλών εκατομμυρίων θέσεων εργασίας υψηλών αμοιβών και υψηλής ειδίκευσης μέσω της τεχνολογίας.

Όπως σχολίασε, η ανοικοδόμηση πρέπει να γίνει με τρόπο δίκαιο και ισότιμο μεταξύ των φύλων, «ίσως περισσότερο με θηλυκό τρόπο».