You are here

Τζόνσον: «Πραγματική ευκαιρία» να κάνουν διακοπές οι εμβολιασμένοι

24/06/2021 15:14

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανή η κατάργηση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που θα επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί λίστας.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Άλντερσοτ για τη δήλωση Μέρκελ ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να υποχρεώνουν επισκέπτες από τη Βρετανία σε καραντίνα λόγω της ινδικής παραλλαγής Δέλτα, ο κ. Τζόνσον είπε ότι υπάρχει «πραγματική ευκαιρία» να ανοίξουν τα ταξίδια με τον διπλό εμβολιασμό.

«Αν δείτε, έχουμε πλέον πάνω από το 60% του πληθυσμού μας να έχει κάνει τις δύο δόσεις και το 83% την πρώτη δόση, πραγματικά το ξεπερνάμε τώρα. Το κρίσιμο είναι να προσέλθει κανείς και να κάνει τη δεύτερη δόση», σημείωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Τόνισε πάντως ότι το φετινό καλοκαίρι δε θα είναι σαν τα παλαιότερα καλοκαίρια ως προς τα ταξίδια, σχολιάζοντας ότι «θα είναι διαφορετικά».

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα κάνει φέτος διακοπές στο εξωτερικό, απάντησε πως ούτε το αποκλείει ούτε είναι βέβαιο, καθώς τα θερινά σχέδιά του δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα.

ΚΥΠΕ