You are here

Τζόνσον: Τίποτα καλύτερο από τη συμφωνία μου για το Brexit

19/10/2019 08:51

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε για ακόμα μία φορά τους Βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία του Brexit που έκλεισε με την ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στο BBC το βράδυ της Παρασκευής ο Βρετανός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καλύτερη κατάληξη» για το Brexit από τη συμφωνία αυτή και την έξοδο στις 31 Οκτωβρίου.

Τόνισε ότι θέλει να δει τη Βρετανία να προχωρά πέρα από το ζήτημα του Brexit, το οποίο χαρακτήρισε «διχαστικό».

Δήλωσε δε για ακόμα μία φορά αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο τέλος της συνεδρίασης του Σαββάτου.

Εν τω μεταξύ, αυξημένες πιθανότητες έγκρισης κατά την κρίσιμη κοινοβουλευτική συνεδρίαση πιστεύεται ότι έχει τροπολογία του βουλευτή σερ Όλιβερ Λέτγουιν, η οποία προβλέπει την επικύρωση της συμφωνίας του Brexit μόνο μετά από την έγκριση του σχετικού εφαρμοστικού νόμου.

Αυτό θα σήμαινε ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον θα υποχρεωνόταν να ζητήσει το Σαββάτο νέα παράταση στη διαδικασία Brexit, καθώς θεωρείται δύσκολο ο νόμος να εγκριθεί πριν από τη διορία της 31ης Οκτωβρίου. 

Η ιστορική συνεδρίαση θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί ώρα Λονδίνου με δήλωση προς την ολομέλεια από τον πρωθυπουργό Τζόνσον, ο οποίος θα υποβάλει και τυπικά την πρόταση για επικύρωση της συμφωνίας. Θα ακολουθήσει πολύωρη συζήτηση επί της συμφωνίας και ψηφοφορία.