You are here

Βερολίνο: Η Ευρώπη πρέπει να είναι μέρος της λύσης στη Συρία

24/10/2019 06:57

Η Ευρώπη πρέπει να είναι μέρος της λύσης στη Συρία, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολιάζοντας τη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, το Βερολίνο χαιρετίζει το γεγονός ότι η εκεχειρία στη βόρειο Συρία θα συνεχισθεί, διευκρίνισε ωστόσο πως υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα ανοιχτά που πρέπει να ξεκαθαρίσουν στη συμφωνία αυτή και τόνισε «η Ευρώπη πρέπει να είναι μέρος της λύσης αυτής, γιατί η κρίση αυτή είναι μπροστά στην πόρτα μας και γιατί κάποιες από τις χώρες της ΕΕ βρίσκονται στην ίδια γειτονία. Επίσης πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των Κούρδων που ζουν στην περιοχή».

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η Γερμανίδα ΥΠΑΜ, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ θα παρουσιάσει το αμφισβητούμενο σχέδιο της για δημιουργία διεθνούς ζώνης ασφαλείας στη βόρειο Συρία, με την συμμετοχή της ΕΕ, της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Το σχέδιο αυτό αμφισβητείται τόσο στη Γερμανία, όσο και στο εξωτερικό, ενώ για την ώρα μόνον η Γαλλία δείχνει να θέλει να το συζητήσει.
Πάντως σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας, τα μηνύματα που λαμβάνονται από το ΝΑΤΟ είναι θετικά.

 

ΚΥΠΕ