You are here

Βερολίνο: Η Συρία χρειάζεται μια κυβέρνηση πέρα από το καθεστώς Άσαντ

16/04/2018 17:26

Επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης είναι μια νέα κυβέρνηση στην Συρία, πέρα από το καθεστώς Άσαντ, η οποία όμως θα προκύψει μετά από μια συγκεκριμένη πολιτική διαδικασία.

Αυτό δήλωσε σήμερα –κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ- ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ, η Συρία χρειάζεται μια πολιτική διαδικασία, ώστε να περάσει σε μια άλλη κυβέρνηση, πρέπει όμως να οργανωθεί πρώτα μια μεταβατική περίοδος, που θα περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός και πολιτικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ελεύθερες εκλογές στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Γερμανία είναι στο πλευρό όσων έχουν εξαγριωθεί με τη χρήση χημικών όπλων στην Συρία.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατηγόρησε την Ρωσία πως μπλοκάρει το έργο του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών, ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν αποδείξεις ότι το καθεστώς Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων κατά του ίδιου του πληθυσμού του και ότι η χρήση αυτή δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πώς δεν ζητήθηκε από τη Γερμανία να συμμετέχει στους πρόσφατους βομβαρδισμούς των δυτικών δυνάμεων στην Συρία, ενώ σχετικά με την οργάνωση «Λευκά Κράνη», είπε πως πρόκειται για μια οργάνωση με «υψηλή αξιοπιστία, η οποία έχει προσφέρει πολλά στον άμαχο πληθυσμό και έχει βραβευθεί και με το εναλλακτικό βραβείο ειρήνης.