You are here

Το Βουλγαρικό ΥΠΕΞ διαψεύδει την Αυστρία για «κοινή θέση» υπέρ του παγώματος των ενταξιακών της Τουρκίας

13/12/2016 12:32
Το βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε σθεναρά τους ισχυρισμούς του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz για μια κοινή θέση υπέρ του παγώματος των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία. Η παραπάνω διάψευση πραγματοποιήθηκε μέσω του δικτύου κοινοτικής ενημέρωσης Euractiv.

Η σχετική ανακοίνωση από βουλγαρικής πλευράς διαψεύδει έντονα τους ισχυρισμούς ότι η χώρα είναι θετικά διακείμενη στο πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία. Σύμφωνα με τη βουλγαρική κυβέρνηση, η θέση της στο σημερινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων είναι ότι η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τον εξευρωπαϊσμό της χώρας και ως εκ τούτου θα πρέπει να διατηρηθεί.

Η Βουλγαρία που συνορεύει με την Τουρκία, εμφανίζεται πολύ προσεκτική να μην αναστατώσει τη γείτονά της. Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov έχει αντιμετωπίσει εσωτερική κριτική για έκδοση φερόμενων υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν στην Τουρκία. Ο ίδιος απάντησε λέγοντας ότι η Βουλγαρία είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.